Filmer!

Jag älskar film. Och jag har en mängd filmer att peppa för i vår; "Kenny Starfighter - the beginning", "He's just not that ino you", "Män som hatar kvinnor", "Slumdog millionare", "Milk" osv osv osv osv.
  Det är svårt, med böcker som filmatiseras. Jag har tidigare varit av uppfattningen att man ska läsa boken först, sen se filmen. Jag håller dock på att ändra mig, diskuterade nämnligen ämnet häromdagen med en god vän och hon hävdade bestämt att har man sett filmen först så slipper man skapa en massa förväntningar och bilder av personer och platser som ändå bara blir raserade. "Men", hävdade jag, "man lär ju fatta ungefär hälften av filmen eftersom att en film utelämnar så mycet som en bok innefattar". "Visst", sade hon, "Men allt faller ju ändå på plats sen när man läser boken". Då gick det upp för mig, att hon har ju de facto rätt. Lite jobbigt eftersom att jag redan har läst "Män som hatar kvinnor", fruktansvärt bra. Dock började jag läsa efter att skådespelarligan offentliggjordes, så jag hade skådespelarnas utseenden i bakhuvudet hela tiden. Och jag tycker inte att det gör så mycket, det är ganska bekvämt. Andra är ju av åsikten att man VILL skapa en egen uppfattning, och visst, om någon av skådisarna är helt åt helvete så får man väl byta ut den. Mne blablabla nu börjar det bli lite långtrökigt va?
Nu ska jag snart möta upp Andrea vid Åhléns och vi ska köpa tyger. Varför förklarar jag enare.
Älskar er mina läsare. PUSSPUSPOSIHDBLJUWHQVBIYGAVOL

Herre, min je!

Jag har upptäckt något jag gillar, en sisådär åtta år efter alla andra: CDON.com! Jag beställde nyss tre skivor därifrån - jisses vad smidigt det är! Kommer de fram i hyfsad tid är det ju t o m ultimat. Fantastiskt! (Brukar de leverera grejerna i tid, ni som har beställt därifrån?) Jag beställde Kaiser chiefs album, det blev långt mer än hälften så billigt som på åhléns. Jävla åhléns.
  Snart drar Grönan-shäslongen igång igen! Det kommer bli så jävla grymt. Jag minns förra kickoffen; det var precis när det började bli vårvarmt, så jag hoppas att det är en vår-milstolpe att se fram emot i år igen.

RSS 2.0